U bent hier:

Toegankelijke documenten

De dienstverlening die de Blind d mobiel biedt, bouwt verder op het belangrijke fundament van ‘digitale toegankelijkheid’.

Digitale media (zoals het internet, televisie/video, office-documenten) bieden namelijk een goede basis voor toegankelijkheid.

Toch merken we in de praktijk dat aanbieders van digitale media vaak niet beseffen dat ze hun steentje kunnen bijdragen tot een voor iedereen toegankelijke digitale wereld.

Toegankelijk internet ?

Of een site bruikbaar is voor een slechtziende of blinde gebruiker is niet alleen afhankelijk van het feit of de gebruiker over een geschikt hulpmiddel beschikt maar ook en vooral van de aandacht die de websitebouwer gaf tijdens de constructie van de site aan toegankelijkheid

Logo Anysurfer

AnySurfer, een ander project van Blindenzorg Licht en Liefde/Vlaams Digitaal Oogpunt, maakt organisaties en bedrijven warm om digitale toegankelijkheid echt waar te maken.

Toegankelijke digitale documenten ?

Het Accessible Digital Office Document Project

In het kader van het Accessible Digital Office Document Project (ADOD) werden, voor alle frequent gebruikte office-pakketten, de technieken voor het maken van toegankelijke Office-documenten uitgeschreven. Hierbij werden de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 en Authoring Tools Accessibility Guidelines (ATAG) 2.0 van het World Wide Web Consortium als basis gebruikt. Of anders gezegd: de internationaal als standaard erkende toegankelijkheidscriteria voor personen met een leesbeperking, werden nauwgezet vertaald naar toegankelijkheidstechnieken voor office-documenten.

Het ADOD-project is een initiatief van het Inclusive Design Research Centre, in samenwerking met UNESCO en Government of Ontario.

De auteurs van de Engelse versie van deze documenten zijn Jutta Treviranus (Principal Investigator), Sabrina Ruplall en Jan Richards.

AnySurfer zorgde voor de Nederlandse vertaling van deze informatie, die we ter download aanbieden. Deze informatie is interessant voor iedereen die documenten produceert vanuit een office-toepassing.

De originele Engelse documenten kan u downloaden op de webpagina van het Accessible Digital Office Document Project.

Toegankelijkheidstechnieken voor office-documenten

Logo digitale toegankelijkheid WORd

Tekstverwerking:

Gebruiksvoorwaarden

Deze publicatie mag in gedrukte of elektronische vorm gereproduceerd en verspreid worden op voorwaarde dat:

Copyright © 2014 Inclusive Design Research Centre, OCAD University