U bent hier:

Over ons

Demo en advies in mensentaal

Collage met enkele hulpmiddelen en buitenkant Blind d mobielDe Blind d mobiel biedt cliënten met een visusbeperking de mogelijkheid om in een objectief kader te ervaren hoe hoogtechnologische hulpmiddelen nieuwe kansen scheppen in een steeds sterker geïnformatiseerde leefwereld.

Deze hulpmiddelen worden je getoond en op een begrijpelijke manier uitgelegd door ervaren hulpmiddelenexperts. Of je kan ze gewoon zelf uitproberen... Heb je geen boodschap aan technisch jargon? Geen nood, informatieverstrekking en advies op mensenmaat is ons vak.

De adviesverlening is ingebed in een aantal zorgvormen waarin Blindenzorg Licht en Liefde haar dienstverlening aanbiedt. Hierdoor kan ons advies een schakel zijn in een veel breder dienstverleningstaject.

… en in je buurt

De Blind d mobiel staat op vier wielen. Dit betekent dat we jouw richting uitkomen! Niet bij jou voor de deur, maar wel op één van onze vaste stopplaatsen ergens in Vlaanderen. Al onze halteplaatsen zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Partners

Logo cera

Het Blind d mobiel project kwam tot stand dankzij de steun van Cera en wordt gerund door het Vlaams Digitaal Oogpunt van Blindenzorg Licht en Liefde vzw.

De Blind d mobiel werkt samen met de low-vision revalidatiediensten van de universitaire ziekenhuizen van Antwerpen, Gent en Leuven. Dankzij deze bundeling van expertise krijg je als zorgvrager een brede waaier van diensten op één locatie aangeboden.

Voor onze stopplaats in Turnhout werken we samen met Vigitac (computeropleidingen voor blinden en slechtzienden).

Op uw evenement ?

De Blind d mobiel wil de samenleving graag tonen hoe hoogtechnologische hulpmiddelen de integratiekansen voor mensen met een beperkte visus kunnen vergroten.

Heb je altijd al willen weten hoe een blinde computergebruiker zijn mails leest? Hoe een kleurenblinde kleuren kan ‘horen’? Hoe een slechtziende het piepkleine schermpje van zijn GSM of iPod afleest? Hoe iemand met een leesbeperking toch vlot zijn weg vindt op het internet? Kom het zelf ervaren. We maken je (heel eventjes) blind of slechtziend en stoppen je de juiste hulpmiddelen in handen om kleuren te ‘horen’ of mailtjes te ‘voelen’.

Contacteer ons voor de voorwaarden om de Blind d mobiel op uw evenement te krijgen.

Digitale toegankelijkheid

De dienstverlening die de Blind d mobiel biedt, bouwt verder op het belangrijke fundament van ‘digitale toegankelijkheid’.Logo Anysurfer
Digitale media (zoals het internet, televisie/video, office-documenten) bieden namelijk een goede basis voor toegankelijkheid.
Toch merken we in de praktijk dat aanbieders van digitale media vaak niet beseffen dat ze hun steentje kunnen bijdragen tot een voor iedereen toegankelijke digitale wereld.
AnySurfer, een ander project van Blindenzorg Licht en Liefde/Vlaams Digitaal Oogpunt, maakt organisaties en bedrijven warm om digitale toegankelijkheid echt waar te maken.