U bent hier:

Tablet computer

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie T.

leisteen schrijftabletWat is een tablet ?

Een tablet computer of kortweg een tablet is een mobiele computer waarvan alle onderdelen in 1 licht, draagbaar toestel verpakt zitten.
Het past net zoals de smartphone in de categorie van mobile devices.

Een tablet bevat allerlei sensoren zoals camera's, microfoon,accelerometer (oa voor de oriëntering van het schermbeeld), GPS-localisator en typerend een multi-touch gevoelig touchscreen. Het aantal fysieke knoppen aan het toestel zijn meestal beperkt.
Bediening gebeurt bijna volledig via het touchscreen zowel om te navigeren via handbewegingen en input te geven via een virtueel toetsenbord op het aanraakscherm.
Qua grootte en gewicht bevinden tablets zich meestal in het segment tussen smartphones en netbooks.

Net zoals bij allerlei andere (hoog)technologische toestellen gaat de ontwikkeling enorm snel en zijn er ook steeds meer hybride vormen beschikbaar waarbij typische eigenschappen van één toestel gecombineerd worden met typische eigenschappen van een andere categorie toestellen
Bijvoorbeeld: Booklets, dit zijn tablets met dubbele touchscreens waarbij één touchscreen als scherm gebruikt wordt en het andere als een volledig virtueel toetsenbod zoals een klassieke laptop opstelling.

De ontwikkeling gaat ook razendsnel op gebied van de beschikbare besturingssystemen en de hiervoor ontwikkelde toepassingen : de apps.

Moderne tablets kenmerken zich ook door uitgebreidere flash-geheugen capaciteit, snelle "warm-boot" opstart, een energiezuinige processor,externe USB-poorten, bluetooth connectiviteit (handig voor externe toetsenbordjes), handschrift- en spraakherkenning en 3G/4G mobiele telefonie functionaliteit.

Het gebruik van tablets bij internet gebruikers is in stijgende lijn ten opzichte van het gebruik van desktop en laptop computers. Logisch gevolg is de ontwikkelaars zich steeds meer gaan toeleggen op mobile devices en toepassingen die geschikt zijn voor dergelijke toestellen.

naar het overzicht van alle hulpmiddelen

Gerelateerde artikels