Een senioren-gsm is specifiek ontwikkeld voor senioren, met veel aandacht voor gebruikseenvoud, een makkelijk bruikbaar toetsenbord en goede leesbaarheid van tekens op beeldscherm en toetsen.
Er zijn diverse producenten die een uitgebreid gamma aan senioren-gsm's aanbieden. Sommige van deze gsm's beperken zich tot functies om te bellen en te sms'en.
Andere toestellen bieden wat extra functionaliteit, zoals een uitgebreider adresboek, een radio, een verjaardagskalender,...
Maar ondanks deze extraatjes blijft gebruikseenvoud een prioriteit.
Vaak zijn de eigenschappen van senioren gsm's erg nuttig voor slechtziende gebruikers, maar soms botsen we toch nog op tekortkomingen voor deze doelgroep.
Een senioren-gsm is specifiek ontwikkeld voor senioren, met veel aandacht voor gebruikseenvoud, een makkelijk bruikbaar toetsenbord en goede leesbaarheid van tekens op beeldscherm en toetsen.
Er zijn diverse producenten die een uitgebreid gamma aan senioren-gsm's aanbieden.
De eenvoudigste senioren-gsm's hebben weinig toetsen, zijn uiterst gemakkelijk in het gebruik, maar je kan er niet mee sms'en.
Met sommige modellen kan je zelfs geen telefoonnummers vormen; je kan enkel bellen naar contacten die in één van de beschikbare geheugens geprogrammeerd zijn.
Kan ik als niet- of slechtziende niet gewoon een standaard gsm gebruiken?
Soms is het antwoord op deze vraag verassend: 'ja'. Omdat je een gsm hebt gevonden met een goed voelbaar toetsenbord of met een groter scherm of met een super eenvoudig menu of met...
Als je in je zoektocht naar een geschikte gsm een aantal belangrijke criteria hanteert, kan het best zijn dat je een bruikbaar toestel vindt.
Dergelijke criteria kunnen zijn: grootte van het beeldscherm, tekengrootte en contrasten op het beeldscherm, tactiele bruikbaarheid van het toetsenbord, tekengrootte en contrasten van opschriften, eenvoudige menustructuur die niet te veel overbodige functies bevat,...
Advies over concrete merken of modellen kunnen we helaas niet geven omdat het gsm-aanbod razendsnel vernieuwd wordt.