U bent hier:

Soundninja 1.0

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Games.

soundninja publicitaire foto
Geschikt voor: iOS
Prijs: 0.89 euro, Gratis tijdens ZIEZO Vlaanderen op 28 en 29 maart 2015
Ontwikkelaar: Bence Tamas Zilahy, Confused Mill Gaming
Taal: Engels

Functionaliteit

Een simpel, best wel verslavend geluidspel. Je speelt het, met hoofdtelefoon, door op de 'locatie' van muziekinstrumentgeluiden op het scherm te tikken of een korte veeg te geven binnen een bepaalde tijd. Snel genoeg reageren is de boodschap.

Het maakt gebruik van VoiceOver-functies zonder dat je daarvoor VO moet activeren.  Houd je toestel zo dat de thuisknop zich rechts bevindt.

Het hoofdmenu laat je toe om het spel te starten, de helpfunctie te gebruiken of je score te delen via twitter of facebook. Er is een goede helpfunctie. Je gaat best eens over deze elementen vooraleer te spelen en kunt daarna met een drievingerveegbeweging terug naar het hoofdmenu. Dubbeltikken zet het spel op pauze.

Toegankelijkheid

Het concept van een audiospel zorgt ervoor dat er heel wat hoe dan ook toegankelijk is. Een VoiceOver-gebruiker schakelt VO best uit.
Zoom en Keer kleuren om: De gebruikte contrasten zijn niet goed, maar de info op het scherm kan beluisterd worden en dus zijn visuele instellingen overbodig om het spel te gaan spelen.

Gehoorproblemen: Het spel is niet tot moeilijk te spelen als je ernstige gehoorproblemen hebt. Je kunt wel, via de toegankelijkheidinstellingen op je toestel, een verschil in gehoorniveau tussen links en rechts compenseren door het volume meer naar de ene of andere kant te verschuiven.