App's

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie A.

collage van app icoontje die uit een smartphone scherm stromenApp's zijn mobiele applicaties afgekort van het engels "application software".
Het zijn de toepassingen, programma's die gemaakt zijn om te draaien op mobile devices zoals een smartphones en tablet computers

De meeste toestellen hebben een aantal voorgeïnstalleerde app's zoals een mailapp, een internetbrowserapp, een agenda-app, mediaspeler,...
Andere app's zoals spelletjes,boeken en internetbankieren kan je al dan niet tegen betaling vinden in de app store, de online webwinkel van waaruit je ze kan downloaden op je toestel.

Het aanbod van app's is enorm en evolueert zeer snel, sommige zijn bruikbaar voor verschillende bestruingssytemen anderen zijn enkel beschikbaar voor 1 bepaald besturingssysteem.

De toegankelijkheid van de app voor blinde en slechtziende gebruikers is zowel afhankelijk van de manier waarop de app gemaakt is als van de toegankelijkheid van het besturingssyteem van je mobile device.

Door bepaalde app's te  installeren kan je smartphone of tablet de functies overnemen van andere toestellen zoals een GPS, een e-reader,... Het kan zelfs een hulpmiddel vervangen door het gebruik van een vergrootglas of voorlees of daisy-app.

naar het overzicht van alle hulpmiddelen